Lindy Hop Iniciació

Horari

35€/mes
Contacta'ns!

Vine a aprendre a ballar Lindy Hop a la nostra escola a Palma gaudint de la millor música swing de tots els temps.

Vine a gaudir d’aprendre un dels balls que estan més de moda, aprèn a ball Lindy Hop a Palma escoltant les millors cançons swing.

 

Qué és el Lindy Hop?

 

El Lindy Hop és un estil de ball que sorgeix a finals dels anys 20 districte de Harlem, Nova York. La música que caracteritza el seu ball és el swing, estil musical que apareix a partir del jazz. En els seus inicis es començà a ballar a la sala ​Savoy Ballroom​, on el col·lectiu afroamericà s’ajuntava per desinhibir-se davant d’una situació social convulsa. Amb el temps es va anar estenent a altres llocs i cultures fins a ser reconegut com a ball de l’època, sense importar l’origen ni la procedència d’aquells que el ballen.

El nom de ​Lindy Hop té el seu origen en una anècdota. L’any 1927 un pilot d’avió anomenat Charles Lindbergh (àlies ​Lindy​) aconseguí volar en solitari amb el seu aeroplà, conegut com ‘​Spirit of St. Louis​’, des de Nova York fins a París sense fer escala. L’endemà els diaris titulaven “​Lindy hops the Atlantic” ​(Lindy salta l’oceà atlàntic) i durant una festa a la sala Savoy es commemorava l’èxit de Lindbergh. En aquella mateixa festa, un periodista va preguntar pel nom del ball a un dels millors ballarins del moment, ​George Snowden -àliesShorty George,​ per la seva baixa estatura-. Aquest va respondre de manera múrria: ballam Lindy Hop (el salt de Lindbergh).

Durant els anys 30 i 40 el lindy hop i la seva música swing es van anar estenent pels Estats Units i per totes les classes socials. És l’època de les Big Bands (Benny Goodman, Count Basie, Duke Ellington, Glenn Miller, etc.).

 

Cap a la dècada dels 50 apareix una nova variació del swing que es farà molt i molt popular: el Rock&Roll.

A partir dels anys 60, la gran popularització de la televisió i el naixement del pop, entre altres, propicien un canvi d’època. Les sales de ball, abans plenes a vessar, van quedant buides, les Big Bands deixen de tocar i el lindy hop cau pràcticament en l’oblit.

A la dècada dels 80, però, s’inicia la recuperació del Lindy Hop de la mà del gran Frankie Manning -conegut com l’ambaixador del Lindy Hop- que als seus setanta anys comença a transmetre el seu coneixement a les noves generacions. S’inicia el ressorgiment del Lindy Hop, que s’estén per tot el món i que arriba als nostres dies.

Actualment l’escena Lindy Hop viu un autèntic boom. Cada dia més i més persones s’animen a aprendre aquest ball tan alegre, social i divertit que omple els nostres carrers dehoppers​ ballant a ritme de swing.

 

Altres Cursos Per a Tu

Balls de Saló (Nivell Intermig)

Curs de Balls de Saló a Palma de Mallorca

Partners

Open chat
Hola,
Te podemos ayudar?